Maksuttomia opastuskäyntejä nyt toukokuussa!

Jos olet epävarma, mikä olisi sinulle paras ratkaisu, pyydä ilmainen opastuskäynti!

Ilmalämpöpumpun asentaminen ja sijoittaminen voi olla mutkikasta. Jokainen tila on oma pieni maailmansa ja siksi on hyvä miettiä asiat tarkasti ennen ostopäätöstä. Tulen mielelläni opastamaan, miten saat sijoituksellesi parhaimman tuoton.

Mitä asioita käymme lävitse?

 • Mikä on sopiva laite tai laitteet juuri sinun tiloihisi
 • Miten ja mihin sisäyksikkö ja ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa
 • Mitä laitteet ja työt kustantavat (katso myös pakettihintojani)
 • Ja paljon muuta… Vastaan mielelläni kysymyksiisi!

Saat käynnin ilmaiseksi, jos kohde sijaitsee 60 km säteellä Iin toimipaikastani.

Ole kuitenkin nopea, koska voin antaa ilmaisia opastuskäyntejä vain rajoitetusti nyt toukokuussa!

Aurinkoisin terveisin,

Mari-Annika Teppo
CoolerYkköset

PS. Vilkaise myös vastauksia asiakkaidemme usein kysymiin kysymyksiin.

Täytä lomake, ja sovitaan tapaaminen!

Sinua palvellaan seuraavilla paikkakunnilla: Ii, Oulu, Haukipudas, Kempele, Kemi, Simo, Kiiminki, Yli-Kiiminki ja lähikunnat. Katso kartta

Laaja tuntemus ja rautainen ammattitaito 👍👏 hinta laatu suhde kohdallaan ja takuuvarma toimivuus. Suosittelen!

Henna Orava

— Henna Orava, Oulu

Ihan loistavaa palvelua suurella sydämellä ja ammattitaitoinen työn jälki. Kaikki sujui täsmälleen niin kuin oli sovittu ja siellä se uusi ja laadukas ilmalämpöpumppu hyrrää. Arvosana 10+ ja ehdottomat suositukseni!

— Sirpa Kärkkäinen, Haukipudas

Ilmalämpöpumpun tilaaminen ja asennus tapahtuivat erinomaisesti. Saimme sitä mitä halusimmekin: hyvää palveluasennetta, niin myynnin, neuvonnan, kuin asennuksenkin suhteen!

— Markku K, Oulu

Miksi ostaisit meiltä ilmalämpöpumpun asennuksen?

 • Henkilökohtainen palvelu

  Opastus, myynti, asennus ja huoltoasiat hoitaa aina sama henkilö. Sinun ei tarvitse asioida muiden kanssa (jotka eivät tiedä laitteistasi mitään).

 • Alan kovin takuu

  Tätä muut eivät uskalla luvata. Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen. Kun tilaat työn meiltä, voit luottaa siihen että työ tulee tehtyä kunnolla.

 • Ei piilokuluja

  Laskun loppusumma on aina sama kuin sopimuksessa. Jos lisätöitä joudutaan tekemään, hyväksytämme ne aina ensin sinulta.

Alan kovin takuu:

Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen

Uskomme työmme laatuun niin paljon, että voimme helposti luvata paremman takuun kuin muut asentajat. Jos olet tyytymätön työhömme, saat rahasi takaisin tekemästämme asennuksesta.

Et siis maksa senttiäkään työstämme, jos tuntuu että olemme totaalisen epäonnistuneet ilmalämpöpumppusi asennuksessa.

Älä päästä ketään harjoittelemaan kotiisi – valitse kokenut asentaja ja alan paras takuu!

Tukesin hyväksymä kylmäasentaja - Coolerykköset

Pumppusi asentajalla on TUKES:n vaatima pätevyys, kuten sähkö- ja kylmäainepätevyys. Lisäksi Coolerykkösillä on asennuksissa tarvittava kylmälaiteliikelupa. Voit siis olla varma, että ilmalämpöpumpun asennus sekä sähkötyöt on tehty vaatimusten ja säännösten mukaisesti.

...ja lisäksi saat tietysti:

 • 2 vuoden asennustakuu

 • Jopa 5 vuoden laitetakuu

CoolerYkkösten palvelualue

Kysy lisää alueesi edustajalta!

Coolerykkoset on Pohjois-Pohjanmaalla toimiva ilmalämpöpumppuihin erikoistunut asiantuntijayritys. Saat meiltä kaiken tarvittavan: ilmalämpöpumppujen myynnin, asennuksen, opastuksen ja huollon. Palvelemme seuraavilla paikkakunnilla sekä lähikunnissa:

Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi
Haukipudas, Ii, Jääli, Kiiminki, Kemi, Keminmaa, Kempele, Kuivaniemi, Liminka, Lumijoki, Muhos, Olhava, Oulu, Pudasjärvi, Siikajoki, Siikalatva, Simo, Tervola, Tornio, Tupos, Tyrnävä, Utajärvi, Yli-Kiiminki.

Resurs Bank

Joustava rahoitus Energiatilillä – maksa omaan tahtiisi!

Et maksa ostoksen teon yhteydessä mitään
30–60 päivää ensimmäiseen eräpäivään
Luottopäätöksen saat heti
Jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa

Jaa ilmalämpöpumppusi kustannukset helposti useaan pienempään erään. Lyhentäminen onnistuu Coolerykkösten Energiatilillä oman suunnitelmasi mukaan ja itsellesi sopivissa kuukausierissä.

Tutustu ensin maksuvaihtoehtoihin Energiatilin esimerkkilaskurilla:

Tilin hakeminen on helppoa ja nopeaa.

Voit tehdä hakemuksen joko alla olevasta linkistä tai toimipaikassa paikan päällä. Saat laskun vasta ostoa seuraavana kuukautena ja voit silloin valita maksatko koko summan kerralla vai joustavasti erissä. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Saat luottopäätöksen heti ja saat luoton käyttöösi, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen sähköisesti. Tämän jälkeen voit käyttää tiliä maksutapana toimipisteessä näyttämällä vain voimassa olevan henkilötodistuksen myyjällesi.

Energiatiliä voi käyttää myös jatkossa samoihin palveluihin, esimerkiksi jonain päivänä on tarve huoltaa ilmalämpöpumppu tai voi tulla yllättävää korjaustarvetta pumpulle.

Mitkä ovat kustannukset?

Maksuvaihtoehdot

30-60 pvä: korko 0%, käsittelymaksu 0 € / kk
12 kk: korko 0%, käsittelymaksu 5,60 € / kk
24 kk: korko 12,9%, käsittelymaksu 5,60 € / kk
48 kk: korko 15 % + Viitekorko, käsittelymaksu 5,60 € / kk

Viitekorolla tarkoitetaan korkolain 12 §:n mukaista viitekorkoa, jonka Suomen pankki julkistaa puolivuosittain ja jonka muuttuessa myös asiakkaan kokonaiskorko muuttuu vastaavasti. Kokonaiskorko voi kuitenkin olla enintään 20 %. Kulloinkin voimassa oleva kokonaiskorko ilmenee laskuilta ja sitä peritään vain luoton maksamattomalle määrälle.

Esimerkkiostos: 1 500 €, 12 kk maksuvaihtoehdolla. Vuosikorko: 0 %. Luottokulu/kk: 5,60 €. Todellinen vuosikorko: 4,01 %. Luoton kustannukset: 61,60 €. Maksettava yhteensä: 1 561,60 €. Osamaksuerä/kk: 130,60 €, 12 erää. Coolerykkösten Energiatili on jatkuva luotto, jonka minimiluottoraja on 2 000 €. Luoton muusta käytöstä voi seurata korkeampi tai alempi todellinen vuosikorko. Luotonantaja: Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä Resursin asiakaspalveluun arkisin, puh. 09 622 4308

Hyviä kysymyksiä asiakkailtamme:

Kun pyydät tarjousta, siihen on hyvä kirjoittaa mietteitä omista odotuksista, itse ilmalämpöpumpusta sekä tilasta, jonne laite asennetaan.

Esimerkiksi, onko laite tulossa lämmitystä, jäähdytystä tai molempia varten. Kerro myös mikä on asuinpinta-ala poislukien kosteat tilat ja mainitse myös, jos rakennus on vetoisa, vähäisesti eristetty tai jos huoneisto on erityisen avara tai korkea.

Pieniä, mutta tärkeitä seikkoja ovat myös sisäyksikön väritoive ja mahdolliset allergiat tai astma.

Liitä mukaan lisäksi kohteen muita tietoja, kuten ulkoverhous, pumpun sähköistysmahdollisuudet ja onko kyseessä rivitalo, kerrostalo, talli, mökki, omakotitalo vai erillistalo.

Mainitse myös, jos haluat panostaa laatuun. Laadukkaan ja erityisesti tehokkaan ilmalämpöpumpun saa asennettuna keskimäärin 2400 eurolla (vuonna 2023).

llmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa sijoittaa kiinteistön avarimpaan tilaan, jossa lämmitys/jäähdytystarve on usein suurinta.

Eteisaula on myös tyypillisesti hyvä asennuspaikka, jos siellä ei ole esteitä vapaalle puhallukselle, eikä sisäyksikkö ole käytävämäisessä tilassa.

Kannattaa kuitenkin välttää sohvan seutua sekä paikkoja, jossa puhallusilmavirta voi häiritä oleskelua.

Kannattaa myös harkita tarkkaan, asentaako sisäyksikön makuuhuoneiden läheisyyteen. Herkkäunisia voi häiritä sisäyksikön lämmityskäytön sulatusäänet.

Ulkoyksikön voi asentaa lähestulkoon minne vain, kunhan ottaa huomioon:

 • lämmityskäytöllä syntyvän sulatusveden (jota voi tulla runsaastikin)
 • jäähdytyskäytöllä tulevan kondenssiveden

Ulkoyksikköä ei kannata asentaa syvennyksiin etenkään taloyhtiöissä. Tällöin ilmalämpöpumpun ulkoyksikön äänenpaine voi korostua ns. kaikumisen johdosta ja mahdollisesti häiritä naapuria.

Ulkoyksikön sijoittaminen liian korkealle voi tuoda lisäkustannuksia asennuksessa sekä myöhemmin huoltotarpeessa.

Lisäksi makuuhuoneen lähettyville sijoitettu lämmittävä ilmalämpöpumppu voi pitää ääntä pakkasilla, joka voi häiritä herkkäunisia.

Tiili- ja puuverhoiltuihin asuintaloihin tai mökkeihin suositellaan yleisesti kivijalka- tai maakannaketta värinä-äänten minimoimiseksi.

Jos ulkoyksikön läheisyydessä on makuuhuoneita, korostuu valinnan tärkeys. Ulkoyksiköt pitävät kovilla pakkasilla jonkin verran ääntä värinänvaimentimien kovettuessa pakkasesta.

Ilmalämpöpumppujen sisäyksiköille on valmiiksi määritellyt standardiasennuskorkeudet.

Jäähdyttävissä malleissa asennuskorkeudella ei ole kovinkaan paljon merkitystä, mutta lämmitysmalleissa sisäyksikön asennuskorkeus tulisi olla enintään 2,5–3 metriä. Näissä arvoissa lämmitystoiminnolla saa lämmön vielä pysymään kohtuullisella puhallusteholla lattianrajassa, jonne lämmitystä ensisijaisesti suunnataan.

Jäähdytys toimii niin, että viileä ilma täyttää tiloja ylhäältä alaspäin.

Jos ulkoyksikön asennuspaikalle on odotettavissa runsaasti lunta, sen asentaminen korkealle voi olla hyvä idea. Sulaveden ohjaus lämmityskäytöllä kannattaa tällöin ohjata esimerkiksi sulavesiohjaimella kauemmaksi talon seinästä.

Huomioi myös, että korkeat asennukset – kuten kuten metrien korkeuteen tai katolle asennettu ulkoyksikkö – voivat aiheuttaa lisäkustannuksia asennuksessa sekä myöhemmin huoltojen yhteydessä.

Kyllä voit ja sinulla on mahdollisuus saada jopa 10 kuukautta korotonta maksuaikaa hankinnallesi. Lyhentäminen onnistuu oman suunnitelmasi mukaan ja itsellesi sopivissa kuukausierissä.

Hakeminen ei sido sinua mihinkään ja luottopäätös on voimassa 3 kuukautta.

Lue lisää rahoituksesta.

Hakemukseen pääset klikkaamalla tästä.

Ilmalämpöpumpun huoltamista suositellaan jatkuvalla käytöllä oleville laitteille joka 3. kevät tai syksy.

Huolto kannattaa ajoittaa keväälle, huhti-toukokuun tietämille tai syksyyn, syys-lokakuuhun, jolloin pahimmat asennusruhkat eivät vaikeuta huoltoaikojen saatavuutta.

Toki huoltoja tehdään ympäri vuoden, mutta pluskelit luonnollisesti helpottavat huoltotoimenpiteitä.

Jäähdytyskäytöllä olevat laitteet kannattaa huoltaa joka toinen kevät.

Jäähdytyskoneet ovat tavallisesti koko kesän  käytössä ja jos huonekosteus on korkea, kertyy pumppuun nopeasti pölystä ja kosteudesta hometta. Muista siis käyttää jäähdytyslaitettasi välillä hetkellisesti ilmankierrolla/lämmityksellä, jotta laite kuivuu.